A korrupcióérzékelés két arca: a hétköznapi és az állami szintű korrupció észlelésének legfontosabb meghatározói - webinar

   2020. május 21. - 2020. május 21.

A Transparency International Magyarország és a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézete szeretettel meghívja Önt „A korrupcióérzékelés két arca: a hétköznapi és az állami szintű korrupció észlelésének legfontosabb meghatározói” című kutatási jelentés online bemutatójára.

A jelentés a Társadalomtudományi Kutatóközpont Mobilitási Kutatási Centrumának 2017-ben és 2018-ban végzett reprezentatív felmérései alapján a magyar lakosság korrupcióval kapcsolatos attitűdjeinek társadalmi hátterét vizsgálja, megkülönböztetve a hétköznapi korrupcióval és az állami szintű korrupcióval kapcsolatos vélekedéseket.

A jelentés bemutatására online, egy webinar keretében kerül sor május 21-én 16:30-tól.

A webinart a Zoom videochat alkalmazáson keresztül közvetítjük az alábbi címen:  https://us02web.zoom.us/j/85893666317. (A Zoom alkalmazás az alábbi címről letölthető.)

A webinar keretében a kutatási jelentést bemutatja Mikola Bálint, a Transparency International Magyarország projektmenedzsere és Gerő Márton, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológia Intézetének tudományos munkatársa, a jelentés szerzői.

A jelentés bemutatását követően az eredményeket a webinar résztvevőivel közösen vitatjuk meg.

A vitához hozzászól:

  • Arató Krisztina (egyetemi tanár, ELTE Állam és Jogtudományi Kar, a Transparency International Magyarország kurátora)
  • Jancsics Dávid (associate professor, San Diego State University; a Transparency International Magyarország felügyelőbizottságának tagja)
  • Martin József Péter (a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója; külsős adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem)
  • Sik Endre (az MTA doktora, a Társadalomtudományi Kutatóközpont külső kutatója)

A webinar várható időtartama 90 perc.

Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát jelezze a balint.mikola@transparency.hu email címen legkésőbb május 20-ig.

Az esemény FB oldala >>